Ceđeni sok sa komoračem

Svaki put kada naiđem u prodavnici na komorač, uzimam odmah dva-tri komada. Dodajem ga u salate i sveže ceđene sokove.

Komorač je odličan izvor kalijuma, kalcija, mangana i vitamina C. Koristan je za lečenje bolesti bubrega, želuca i creva, za lečenje organa za varenje i disanje, za jačanje apetita. Komorač pomaže u pravilnoj funkciji creva, uklanja otrovne materije iz organizma i smanjuje nivo holesterola i masnoće u krvi. Semenke komorača su poznat začin u mediteranskoj kuhinji.

komorac

Komorač ima slatkasti i osvežavajući ukus koji jako liči na anis, pa ga zbog toga često mešaju s tom biljkom.

Za one koji ne vole celer, komorač može da bude odlična zamena u sokovima.

Ceđeni sok s komoračem

  • 1 glavica komorača
  • 1 krastavca
  • 2 jabuke
  • po žeji malo đumbira i/ili limuna

Iscedite sok od svih sastojaka u sokovniku i uživajte u zdravom i osvežavajućem napitku!

P.S. U Beogradu komorač nalazim u velikim supermarketima (Idea, Maxi, Mercator). U Merkatoru ga ima skoro uvek, samo što se tamo greškom prodaje pod nazivom „anis“.

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × one =