Čorba od karfiola sa đumbirom

Ovaj recept čorbe od karfiola razlikuje se od nekih tradicionalnijih recepata. Pripremljena na ovakav način, čorba ima malo „istočnjački ukus“ zahvaljujući susamovom ulju, đumbiru i drugim začinima. Nama se sviđa!

Čorba od karfiola sa đumbirom

  • 1srednja glavica karfiola
  • susamovo ulje
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika tanko naseckanog ili narendanog đumbira
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 2 kašičice mlevenog semena korijandera
  • ½ kašike kurkume
  • mrvica mlevene čili paprike
  • jedna kocka supe od povrća

Zagrejte u šerpi susamovo ulje. Izdinstajte na njemu crni luk, beli luk i đumbir dok crni luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte začine (korijander, kurkumu, kim i čili). Ako nemate neke od ovih začina,  možete dodati kari. Dobro promešajte. Dodajte karfiol podeljen na delove. Sipajte preko vrelu vodu da pokrije karfiol i dodajte jednu kocku supe od povrća (ja koristim organske kocke „Alnatura Gemüse bruhe“ iz DM-a). Kuvajte sa zatvorenim poklopcem na srednjoj vatri dok karfiol ne omekša. Zatim prespite 1-2 šolje tečnosti iz čorbe u odvojenu posudu. Čorbu izmiksajte u blenderu dok ne postane homogena masa. Ako je čorba previše gusta, dodajte malo supe koju ste malo pre odvojili.

 

 

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × one =