Ćuftice od bundeve

Bundeva, jaje i kukuruzno brašno – samo su tri sastojka od kojih za 5 minuta možete napraviti preukusne i prezdrave ćuftice. Poslužite ih uz salatu od svežeg povrća, pesto sos ili humus.

Možete ih posuti semenkama bundeve ili suncokreta. Ovom baznom receptu možete svaki put dodavati različite začine i bilja: kari, bosiljak, kurkumu, beli luk, papriku i druge.

Ćuftice od bundeve

  • Šolja i po narendane bundeve
  • 1 jaje
  • 3-5 kašika kukuruznog brašna (ili brašna od leblebije)
  • so i biber

Narendajte bundevu (ili kupite na pijaci već narendanu), dodajte brašno, jaje, so, biber i dobro promešajte. Količina brašna zavisi od toga koliko je sočna bundeva – ukoliko je suvlja dodajte 3 kašike brašna, ako ima puno soka – onda 4-5 kašika brašna.

Zagrejte ulje u tiganju i izručite po kašiku gotovog testa, izravnajte kašikom kako bi dobili oblik spljoštene čuftice. Ja stavljam na veliki tiganj istovremeno 3-4 ćuftice. Kad jedna strana dobije zlatno-braonkastu boju, okrenite ćuftice i pržite dok i druga strana ne bude iste boje. Prijatno!

 

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven − seven =