Izbor meseca: januar

  1. Alverde losion za telo. Verovatno ste primetili da, tokom zime, zbog hladnog vazduha napolju i grejanja u prostorijama, naša koža postaje suvlja i potrebna joj je dodatna nega i hidratacija. Ovaj losion za telo sa puterom manga, uljem avokada i ekstraktom artičoka brzo se upija, ima lep miris i zaista pruža koži neophodnu vlažnost i negu. Odličan je i umesto kreme za ruke. Ovaj proizvod, kao i sva Alverde prirodna kozmetika, ne sadrži sintetičke mirise, boje i konzervanse i sastojke na bazi mineralnih ulja. https://www.dm-drogeriemarkt.rs/
  1. Laneno ulje “Suncokret”. Ovo nerafinisano, hladno ceđeno ulje je najbogatiji biljni izvor omega 3 masnih kiselina koje su neophodne za pravilno funkcionisanje mozga, srca i krvnih sudova. Pored omega 3, takođe sadrži omega 6 i 9 kiseline, te vitamin B. Kao i sva hladno ceđena ulja, laneno ulje se može koristiti za negu kože i kose. Ja ga dodajem u salate ili popijem kašiku ujutru na prazan stomak. http://www.suncokret.rs/
  1. Organski sirup od agave DM-bio. Još jedan od mojih omiljenih proizvoda iz DM-a. Zdrava je zamena za šećere i veštačke zaslađivače: veoma je sladak (30% slađi od običnog šećera), a istovremeno ima nizak glikemijski indeks (17). Koristi se za zaslađivanje kafe, čaja, sokova, kolača i drugih slatkiša.
  1. Patike za vežbanje. Januar je pravo vreme da konačno počnete da se bavite sportom. Ako ste redovni na treninzima, rezultati će biti vidljivi taman kada dođe sezona kratkih suknji i majica. Iskoristite brojne zimske rasprodaje da kupite kvalitetnu opremu za trening, a kad imate lepu sportsku garderobu, sumnjam da je nećete nositi 😉
  1. Poseta banji. Zima je idealno vreme da se relaksirate u toploj vodi i očistite telo od toksina koristeći blagodeti saune. Srbija ima dosta banja, ali ako imate više vremena, preporučujem da skoknete do Mađarske. Njihove banje nude mnogo više kvalitetnijeg sadržaja, a ako spojite banje, shopping i razgledanje znamenitosti, možete da napunite baterije za samo par dana.
  1. Japanska jabuka. Iskoristite sezonu zrele i slatke japanske jabuke (persimon ili kaki). Sećam se da još dok sam živela u Rusiji, svake zime smo jeli baš dosta ovog voća, a u Srbiji je postalo popularno tek pre nekoliko godina. I dalje redovno kupujem persimonke čim se pojave na tezgama. Bitno je da birate potpuno zrele plodove – što mekše. Ako ste kupili tvrde, ostavite da odstoje nekoliko dana na sobnoj temperaturi kako bi same sazrele. Pre upotrebe, bolje je da oljuštite ovo voće, jer njegova kora sadrži elemente koji nisu dobri za varenje. Uglavnom jedem sveže japanske jabuke, a ponekad pravim od njih puding sa čia semenkama ili dodajem ceo plod u smoothie.
  1. Klice. Klice predstavljaju jednu od najkvalitetnijeg vrsta hrane. Zahvaljujući visokoj koncentraciji vitamina i enzima, lakoći svarljivosti i brzini po kojoj hranljive materije ulaze u organizam, one predstavljaju direktan izvor zdravlja i energije. S obzirom da je zimi ponuda svežeg sezonskog povrća znatno manja, odlično rešenje je da sami pravite klice od semenki i zrnevlja. O tome kako klijati semenke kod kuce, detaljno sam pisala ovde.

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − eighteen =