O blogu

Zovem se Katja i rođena sam u Moskvi, a od 2004. živim u Beogradu. Istraživanje je moja omiljena aktivnost, bilo da su u pitanju novi recepti, načini da unapredim svoj životni stil i navike ili putovanja koja me uvek obogate nečim što pre njih nisam imala.

Od kad znam za sebe, volela sam da jedem i da uživam u dobro spremljenoj hrani. Taj proces za mene je mnogo više od pukog utoljavanja gladi i punjenja tela kalorijama. Uživam u ukusima, mirisima, sastojcima, začinima, bojama, teksturama… jednom rečju, pravi sam foodie 🙂

Moja želja je da putem ovog bloga sa vama podelim svoja znanja, veštine i recepte, koji će vas uveriti da zdrav život i ishrana predstavljaju uživanje, a ne odricanje. Ovde ćete naći moja iskustva u vezi sa zdravom hranom, čišćenjem organizma, izborom namirnica, kao i iskustva mojih prijatelja, stručnjaka i ljudi čije savete cenim.

O ljudima koji vode zdrav život, a pritom su i vegetarijanci, postoji niz stereotipa: da sebe ograničavaju, da su im obroci siromašni i neukusni, a da njihovom organizmu fale mnoge hranljive materije. Ali stvarnost je sasvim drugačija. Vegetarijanska i veganska ishrana, uz racionalan izbor namirnica obezbeđuje sve potrebe našeg organizma i pruža neograničene mogućnosti za kreativnost u pripremi ukusnih jela.

Od mene nikada ne očekujte dosadne recepte, već nešto što nastaje kroz radoznalost i eksperiment.

Pored kuvanja i putovanja, još jedna moja strast je vožnja motora. Moj intervju o ljubavi prema vožnji na dva točka možete pročitati ovde. Često kombinujem ove tri moje ljubavi: motocikl, hranu i putovanja, pa se vozim po svetu motorom, isprobavam novu hranu i uživam punim plućima.

Verujem da ljubav prema životu znači i ljubav prema sebi i svom telu. Zato se trudite da u njega unosite život, a nadam se da će vam moj blog u tome pomoći.

KontaKt

Ako želite da me kontaktirate, pišite na katja@vita.rs

Pratite Vitu i na društvenim mrežama:

Facebook, InstagramYoutube, a muzičke mikseve koje pravim za veselo kuvanje možete naći na Soundcloud-u.

 

 

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus