Potaž od šargarepe sa kokosovim mlekom

Ovaj super jednostavni i ukusni potaž odlična je varijanta za brzi ručak, pogotovo ako ga dopunite salatom, prepečenim ražanim hlebom sa humusom ili mladim sirom. Po želji potaž možete zaljutiti ako dodate više bibera ili prstohvat čili paprike.

Potaž od šargarepe sa kokosovim mlekom

• 5-6 srednjih šargarepa
• 4 čaše vode
• 1/3 konzerve kokosovog mleka
• 1 kašičica kurkume
• sok 1/3 limuna
• 1 kašika maslinovog ili lanenog ulja
• 1 kašika soja sosa (po želji)
• so i biber

Oljuštite šargarepu, naseckajte je na kolutove, zalijte vodom i stavite da se kuva. Kada provri, smanjite vatru i kuvajte dok šargarepa ne omekša. Dodajte kurkumu, kokosovo mleko, so i biber. Promešajte i ostavite na slaboj vatri još par minuta. Sklonite sa vatre, dodajte sok od limuna i izmiksajte potaž u blenderu ili štapnim mikserom. Sipajte potaž u tanjire i dodajte kašiku lanenog ili maslinovog ulja i soja sosa. Uživajte!

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 9 =