Salata od kinoe sa bademom i rukolom

Već sam pisala o svojoj ljubavi prema kinoi i o njenoj supervrednosti. Njena meka i istovremena hrskava zrnca se odlično kombinuju kako sa kuvanim, tako i sa svežim povrćem. Možete da je jedete posebno kao prilog, da dodajete u čorbe i supe, a možete da napravite ovu ukusnu i zdravu salatu koja zahvaljujući kinoi i bademu ima visoki sadržaj proteina.

Salata od kinoe sa bademom i rukolom

(2-3 porcije)

  • ½ šolje kinoe
  • par šaka potopljenog badema
  • 2 krastavca
  • 1 šargarepa
  • 4 rotkvice
  • rukola
  • sok limuna
  • laneno ili maslinovo ulje
  • so, biber

Skuvajte kinou (oko 20 minuta). Dok se kinoa kuva, krupno narendajte šargarepu, tanko naseckajte rotkvice i krastavac. Dodajte badem i rukolu. Skuvanu kinou dodajte u salatu, iscedite malo limunovog soka, dodajte so, biber i kašiku omiljenog ulja. Dobro promešajte i salata je gotova!

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 11 =