Zeleni sladoled sa rukolom i avokadom

Ovi vreli dani me bukvalno teraju da spremam hladna osvežavajuća jela. Ali kako da napravimo zdrav i ukusan sladoled? Ovaj dezert se lako sprema, tu nema ni šećera, ni mleka, ni jaja, već samo zdravi sastojci.

Rukola daje ovom sladoledu ne samo lepu boju, već i svež, neobičan ukus. Avokado se dobro kombinuje sa bananom. Važno je da avokado i banane budu skroz zrele. Sa dodatkom soka limete ukus postaje još bogatiji i svežiji. Ovaj sladoled se tako razlikuje od preslatkog i veštačkog iz prodavnice!

Sastojci
(za 2 porcije) 

  • 1 avokado
  • oko 1 šake rukole
  • dve banane
  • sok jedne limete (ili pola limuna)
  • kašika meda

+ orasi za ukras

Oljuštite banane i avokado. Sve sastojke naseckajte i ubacite u blender (ili iskorisite štapni mikser) kako bi dobili kremastu  masu. Rasporedite ovaj krem u činije ili čaše i ostavite u zamrzivaču sat vremena. Ili ostavite u zamrzivaču preko noći, a sat vremena pre nego što poslužite sladoled, prebacite ga u frižider. Ukrasite dezert orasima i pospite preko medom.

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − seven =