
Ovaj recept čorbe od karfiola razlikuje se od nekih tradicionalnijih recepata. Pripremljena na ovakav način, čorba ima malo „istočnjački ukus“ zahvaljujući susamovom ulju, đumbiru i drugim začinima. Nama se sviđa!
Čorba od karfiola sa đumbirom
- 1srednja glavica karfiola
- susamovo ulje
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika tanko naseckanog ili narendanog đumbira
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica mlevenog kima
- 2 kašičice mlevenog semena korijandera
- ½ kašike kurkume
- mrvica mlevene čili paprike
- jedna kocka supe od povrća
Zagrejte u šerpi susamovo ulje. Izdinstajte na njemu crni luk, beli luk i đumbir dok crni luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte začine (korijander, kurkumu, kim i čili). Ako nemate neke od ovih začina, možete dodati kari. Dobro promešajte. Dodajte karfiol podeljen na delove. Sipajte preko vrelu vodu da pokrije karfiol i dodajte jednu kocku supe od povrća (ja koristim organske kocke „Alnatura Gemüse bruhe“ iz DM-a). Kuvajte sa zatvorenim poklopcem na srednjoj vatri dok karfiol ne omekša. Zatim prespite 1-2 šolje tečnosti iz čorbe u odvojenu posudu. Čorbu izmiksajte u blenderu dok ne postane homogena masa. Ako je čorba previše gusta, dodajte malo supe koju ste malo pre odvojili.