DA i NE Katarine Simić

Ovaj put svoje DA i NE sa Vitom deli Katarina Simić – lepotica, uspešna poslovna žena i posvećena majka koja ima vremena za sve.

 DA:

  • Aktivnost i upornost. Dan počinjem vežbom hatha joge SURYA NAMASKARA (pozdrav Suncu). Ovo je vrsta power joge, koja se vežba pre doručka i koja mi ujutru pomaže da aktiviram rad unutrašnjih organa i rad štitne žlezde. Već sedam godina sam odana ovoj vežbi, a povremeno je kombinujem sa drugim joga i fitnes vežbama. Vremenski ova vežba oduzima svega 10 min dnevno, ali garantujem da nakon 6-9 meseci svakodnevnog vežbanja možete rešiti sve „problematične zone“.
  • Igram se sa svojim sinom. Tek nakon što sam se ostvarila kao majka, naučila sam da postavim prioritete na pravi način, što mi pomaže da ostvarim „balans“ između sebe i svoje okoline. Vreme koje provodim sa svojim jednoipogodišnjim sinom Vanjom podstiče lučenje serotonina u mom organizmu i deluje kao najbolji antidepresiv!
  • Kuvam s prijateljima. Brunch nedeljom u društvu prijatelja, gde svako učestvuje u pripremanju hrane i dekoraciji stola, sam uvela u periodične aktivnosti. Neizostavni su: organska jaja pripremljena na sve moguće načine, kozji domaći sir koji kupujem u Šumadiji, zapečen sa ruzmarinom i medom od bagrema, domaći hleb sa šargarepom i organskim semenjem, sveže voće i cveće na stolu i ambijentalna muzika u pozadini. Dobro raspoloženje  i smeh zagarantovani!
  • Jedem ono što mi prija. Veoma je važno posvetiti vremena pronalasku odgovarajućeg načina ishrane. Ja sam nakon dužeg lutanja i isprobavanja shvatila da mom organizmu prija uravnotežena i umerena ishrana bez odricanja. Prednost svakako dajem organskim proizvodima i jelima pripremljenim kod kuće.
  • Verujem čvrsto u „Zakon privlačnosti“ i u to da je naš život podeljen između stvari koje nas održavaju na sigurnom i onih koje nas čine srećnima. Nije me strah da napravim veliku životnu promenu, ukoliko osećam da me trenutne životne okolnosti sputavaju i čine nezadovoljnom i nesrećnom. Svaki kraj znači neki novi početak.
  • Muzika, boje i priroda deluju na mene inspirativno i drže me u dobrom raspoloženju. Trudim se da uvek nađem vremena za divne melodije, čudesne krajolike i šarena platna

NE:

Poput deteta sam kada se radi o reči NE. Jednostavno je ne čujem, jer me podseća na razna negativna ponašanja. Ali pošto moram navesti neke stvari kojima kažem NE, evo ih:

  • NE lekovima. Lekove uzimam samo u krajnjim slučajevima, kad sam iscrpela sve mogućnosti domaćih i narodnih recepata. Nemam poverenja u farmakoindustriju.
  • NE pritisku potrošačkog društva. Potrošačko društvo nam svakodnevno nameće brzi tempo života i samoću, a uzima dušu. Suočeni smo sa materijalnošću i strašću za komfornim životom, koji nam ne pružaju istinsko zadovoljstvo, uživanje i ispunjenost. Najveći deo vremena trošimo u naporima da obezbedimo ekonomski opstanak, što rezultira površnim odnosima sa porodicom, prijateljima i inače svetom oko nas. Sa moje tačke gledišta, rešenje za ovu nametnutu površnost i otuđenost je u neprestanom radu na sebi. Najvažnije je da sebe, u svakom gestu koji činimo, potvrđujemo kao ljude i budemo istinski srećni.
  • NE društvenim mrežama. Trudim se da društvene mreže koristim što je manje moguće i to samo u svrhu komunikacije sa najdražima koji su rasejani po svetu. Društvene mreže nam, što zbog posla, što zbog navike i straha da nešto ne propustimo u životu, kradu mnogo vremena, a ne shvatamo da propuštamo život sedeći ispred monitora…

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 8 =