DA i NE Jovane Miljanović

Jovana Miljanović je jedna od najspirativnijih osoba koju sam upoznala u zadnje vreme. Jovana je profesionalni bloger, marketing konsultant, govornik, stručnjak za društvene mreže, PR i za još hiljadu stvari. Živela i radila je u Nju Jorku, Londonu, Dubaiju i na Kipru…

Inspiriše svojom energijom, entuzijazmom, iskrenošću, kao i profesionalnim i vrlo konkretnim pristupom svemu što radi. Jovana učestvuje na konferencijama, organizuje onlajn i oflajn radionice (toplo preporučujem da ih posetite) i deli svoje bogato iskustvo, znanje i veštine na svom blogu.

U rubrici „DA i NE“ Jovana nam otkriva koje navike joj pomažu da postiže uspeh u životu, odakle crpi energiju, ko su njene inspiracije i zašto treba prihvatiti sebe.

DA

 • New York. Grad u kojem sam pronašla sebe, zaljubila se i mesto sa kojim osećam neverovatnu energetsku povezanost. O mojoj ljubavi prema Nju Jorku pročitajte ovde.

Awesome

A post shared by Jovana Miljanovic (@joxynyc) on

 • Yoga. Otkrila sam jogu u Njujorku i pronašla mir baveći se njom od tada. Puno radim, imam previsoka očekivanja od sebe i života, a joga je nešto što me uzemljuje i daje mi mir, vraća me u sadašnjost. Umesto da se stresiram zbog prošlosti ili budućnosti fokusirana sam na ono što je sada, a to je jedino što je bitno.
 • Svakodnevni treninzi. Imam privatnog trenera sa kojim 6 puta nedeljno radim na kreiranju željenih rezultata kada je moje telo u pitanju. Jako mi prijaju ovi treninzi i volim da vidim koliko svaki dan podižem nivo svoje fizičke spremnosti. Fitnes inspiracije su mi Zuzka Light i moja drugarica Nada sa bloga FITT.
 • Ostavljanje tragova. Volim da za sobom uvek ostavljam otiske kako bih mogla da pomognem onima koji pođu sličnim putem da što pre stignu do cilja. Radim to putem svog bloga, YouTube kanala, radionica koje držim i predavanja na konferencijama.

 • Pisanje, čitanje i slikanje. Bavim se pisanjem od kada znam za sebe, čitam po dve knjige nedeljno i uživam u crtanju, slikanju i umetnosti generalno. Štafelaj, platno, boje, reči, olovke, penkala, dnevnici, papiri, sveske moje su igralište.
 • Veganska Bezglutenska Prehrana. Od drugog razreda srednje škole sam na ovoj ishrani. Pročitala sam knjigu The Skinny Bitch i oduševila se. Ovo je za mene bio potpuno logični izbor i nikada se nisam okrenula.

NE

 • Izgovori. Izgovori su za slabiće. Dok si živ i zdrav, izgovora nemaš!
 • Štednja. Štednjom se niko nije obogatio! Umesto da štedim, fokusirana sam da radim, učim, napredujem i zarađujem više.
 • Fejk prijatelji. Nemoj da se okružuješ ljudima koji ti ne prijaju! Život je previše kratak da budeš okružen nekim ko ti ne navlači osmeh na lice.
 • Fejk hrana. Jedem samo celovitu hranu. Ne volim prerađenu, prepakovanu hranu kojoj je promenjena boja i ukus, dodati emulgatori i šećeri kako bi duže stajala. Hrana sa pijace umesto hrana sa police.
 • Ego. Prestani da se upoređuješ sa drugima, da druge potcenjuješ ili da ih dižeš u nebesa. Shvati da imaš pravo da se meriš samo sa sobom od juče. Zapitaj se s vremena na vreme da li ti šetaš psa ili on šeta tebe. Više o tome pročitaj ovde.

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 2 =