Izbor meseca: mart

1. Ajurvedski šampon Sidha je kombinacija biljaka amalaki, nim, tulsi i kana. Bez veštačkih boja, aditiva, konzervansa i bez proizvoda životinjskog porekla.

2. Mella krema sa avokadom i hialuronskom kiselinom. Mella je odlična domaća prirodna kozmetika na bazi eteričnih ulja. Svi preparati pakuju se u staklenu ambalažu, a u njihovom sastavu nema veštačkih boja, mirisa, mineralnih ulja, vazelina, lanolina, parabena i alkohola. Oduševljena sam sastavom i kvalitetom ovih krema.

3. Četka za suvu masažu od prirodnih materijala. Masaža tela  četkom uklanja mrtve ćelije sa površine kože, poboljšava cirkulaciju i stimuliše limfni sistem, pospešujući proces detoksifikacije. Koristi se pre tuširanja, a masaža se vrši kružnim pokretima u pravcu ka srcu.

4. Organska crna čokolada Alnatura sa višnjom i čilijem. Ekzotićna poslastica bez aditiva sa sadržajem kakaa 70%.

5.Taan susamov puter. Puter od pečenog mlevenog susama, odličan je biljni izvor kalcijuma, gvožđa, fosfora i vitamina B grupe. Koristi se kao dodatak u pripremi namaza, preliva za salatu, kao i poslastica.

6. Sirovi organski kakao prah. Ima izuzetnu količinu antioksidanata i minerala, prirodni je antidepresiv, velike je nutritivne vrednosti i podiže energetska svojstva u organizmu. Dodaje se slatkišima, šejkovima, dezertima i raznim napicima.

7. Avokado je jedan od najhranljivijih plodova u prirodi, bogat kalcijumom,kalijumom, magnezijumom i natrijumom. Sadrži vitamine C, B, E, riboflavin i niacin. Odličan je izvor nezasićenih masnih kiselina, a njegova dijetalna vlakna regulišu probavu. Savršen je za pripremu smoothie-a, namaza i salata.

8. Nerafinisano tamno susamovo ulje “Suncokret”. Sadrži esencijalne masne kiseline, E vitamin, i veliku količinu lecitina koje su u ulju nalazi u vidu lake sluzi a ulju daje izuzetnu stabilnost. Zbog svog jakog, prepoznatljivog ukusa koristi se u svim azijskim kuhinjama. Odličan je za dinstanje i prženje, kao preliv za salate i dodatak za čorbe.

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 7 =