Kesadilje sa kačkavaljem, jabukom i rukolom

Počinjem ovu rubriku sa jednim od mojim omiljenih recepata. Ovo jednostavno, lagano i zdravo jelo idealno je za bilo koji obrok: doručak, užinu, čak i večeru. Priprema se neverovatno brzo i lako, super je kada nemate vremena da kuvate ili kada vam neočekivano dođu gosti. Za samo deset minuta u kuhinji imaćete sito i veselo društvo. Ne znam još nikog kome se ovo nije dopalo.

  • 4 pšenične tortilje
  • 1 kašičica senfa (za ljubitelje istog)
  • kačkavalj isečen na tanke listiće (u original receptu je bri sir)
  • 1 jabuka (slatko-kisele sorte, najbolje su modi, fudži, breburn i jonagold)
  • rukola
  • sveži mleveni biber

Zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Namažite polovinu tortilje senfom (ja senf ne stavljam uopšte, jer ga ne volim, ali ko voli uživaće u kombinaciji različitih ukusa), zatim stavite na senf nekoliko listića kačkavalja. Kada se tiganj zagreje, stavite na njega tortilju. Ulje nije potrebno, ali obratite pažnju na temperaturu kako ne bi došlo do oštećenja zaštitnog sloja tiganja. Kada kačkavalj tek počne da se topi poređajte nekoliko tankih kriški jabuka, a na jabuke stavite rukolu (ja stavljam baš dosta, recimo, oko jedne šoljice rukole na jednu tortilju).

kesadilje 2

Začinite svežim biberom iz mlina. Preklopite tortilju na pola i malo je pritisnite. Pecite tortilju oko dva minuta sa svake strane dok ne postane zlatne boje.

kesadilje 1

Poslužite tortilje odmah, dok su tople.

Dok pripremite ostale tortilje, dom će vam ispuniti izazovni mirisi, pa čak ni siti gosti neće odoleti iskušenju da barem probaju vaš meksički specijalitet.

 

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 10 =