Potaž od crvenog kupusa

Ljubičasti potaž? Što da ne 🙂 Ko bi rekao da od crvenog kupusa može da se napravi nešto sem salate… Međutim, ovaj recept je prava bomba!

Već znate da sam veliki fan potaža, da ih jedem skoro svaki dan i ne mogu da živim bez blendera (čak ga nosim sa sobom na putovanja). Takođe obožavam neobične kombinacije ukusa.

Ovaj prelepi potaž oduševiće vas ne samo izgledom, već i ukusom, a što je najbolje, brzo se pravi, a svi sastojci su jeftini. Pored crvenog kupusa, drugi neobičan sastojak za potaž u ovom receptu je jabuka! Iako sve ovo zvuči vrlo čudno i ne možete da zamislite ukus, verujte mi, vredi probati. Kupus se ne oseća, ali zato se oseća blaga i sveža aroma jabuke.

Potaž od crvenog kupusa

Sastojci za dve porcije:

  • 400g crvenog kupusa
  • 1 crvena jabuka (gala ili ajdared)
  • 2 kašike soka nara
  • 2 čaše biljnog mleka
  • 3 cm svežeg đumbira
  • so, biber

Krupno naseckajte kupus, a jabuku – na srednje kockice. Dinstajte jabuku i kupus u dubokom tiganju sa 1-2 čaše vode oko 7 minuta. Procedite i prospite vodu.

Vratite kupus i jabuku u tiganj, dodajte narendani đumbir, dve čaše biljnog mleka (ja koristim ovseno), so, biber.

Poklopite i dinstajte još 5-7 minuta. Izmiksajte sve u blenderu. Ako želite da bude manje gusto, dodajte još vode. I to je sve!

Obavezno probajte, pa javite kako je ispalo 🙂

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + seventeen =