Prolećni detoks vikend

Proleće je pravo vreme da se posvetimo sebi i uspostavimo balans duha i tela.

Obnovite energiju i provedite vikend u prirodi uživajući u jogi, šetnji, zdravoj hrani, druženju i wellness-u!

Lokacija

Za naš prolećni vikend ritrit izabrali smo jedno od najlepših mesta u Vojvodini – ekskluzivno imanje JandaLa blizu Krčedina.

Imanje JandaLa se nalazi na obali Dunava, na jugoistočnim obroncima Nacionalnog parka Fruška gora, koji je poznat po specifičnim vazdušnim strujama i mešanju vazduha što ovde pravi ugodnu klimu. Zbog neprestanog mešanja sedam različitih vetrova koje nazivaju ruža vetrova, okolina je karakteristična po izvanredno čistom vazduhu.

Lokacija imanja omogućava vaš potpuni mir, izolaciju i odmor od svakodnevnog stresa.

Za potpuni užitak na imanju na raspolaganju je wellness kutak koga čine sauna sa zastakljenim prostorom za odmor, bajkoviti spoljašnji tuš i hot tub. Sauna je izgrađena u stogodišnjem ambaru i zagreva se sa peći na drva, dakle sa prirodnom vatrom, što daje ritualu saune poseban osećaj. Ispred saune se nalazi veliki drveni đakuzi (hot tub) i peć za zagrevanje vode na drva.

Preko puta je jedno od najvećih ostrva na Dunavu, Krčedinska ada, sa brojnim rukavcima, močvarama, bujnim biljnim i životinjskim svetom.

Aktivnosti

Tokom vikenda vas čekaju tri časa joge, treking na Fruškoj gori, poseta Krčedinskoj Adi, uživanje u zdravoj hrani i wellness-u na imanju – sauni i toploj kadi.

Detoks-meni

Naš meni je sastavljen od biljnih, pretežno organskih sastojaka, uz poštovanje principa kombinovanja namirnica. U programu su vrhunska jela od najkvalitetnijih sastojaka. Sva jela se pripremaju bez šećera, rafinisanih ulja i životinjskih namirnica. Naš zadatak je da pokažemo da zdrava hrana može da bude raznovrsna, ukusna i jednostavna za pripremu. Saznaćete osnovne principe detoks ishrane koje ćete moći da primenjujete kod kuće.

Treking

Aktivnost u prirodi jedna je od najzdravijih aktivnosti. Udaljeni od gradskih zidina, smoga i svakodnevnog brzog života, kretanje u prirodi i na čistom vazduhu, pored raspoloženja   povećava i snagu našeg imunološkog sistema. Priroda nas odmara, a u svakoj šetnji otkriva nam nešto novo i budi radoznalost. Jedna japanska studija je nedavno dokazala da kretanje i boravak u prirodi povećavaju kretivnost za čak za 50%. Navedeno ćemo potvrditi trekingom na Fruškoj Gori i obilaskom Krčedinske ade.

Joga  

Joga časovi tokom vikenda namenjeni su kako početnicima, tako i naprednijim vežbačima i usmereni su na podršku čišćenja organizma. Svako će dobiti varijacije položaja koji odgovara trenutnim mogućnostima. Na svakom času imaćemo priliku da detaljno istegnemo i ojačamo celo telo. Kroz opušteno, svesno disanje i praćenje svih osećaja u telu povezujemo se sa sobom i dobijamo mogućnost da telo ne bude samo prevozno sredstvo za mozak već udobna kućica u kojoj se osećamo dobro. Smirujuće tehnike disanja i tehnike koncentracije/meditacije biće takođe deo časova.

Naš tim

Dragana Rajblović. Za sada prva i jedina žena iz Srbije koja se 2007.g popela na najviši vrh sveta Mt.Everest na Himaljima. Tokom godina bila je i na mnogim drugim ekspedicijama u svetu, te svoja iskustva redovno prenosi zaposlenima u kompanijama, deci u školama. Autor je knjige “Moj Everest – san i java”. Redovno vodi grupe na trekinge u prirodi, u zemlji i svetu. Osnivač  je Sportskog kluba “Alti”.

Katja Jakovljeva. Autor bloga o zdravoj ishrani Vita. Dugo godina je vegetarijanac i izučava različite načine zdrave ishrane i njen uticaj na naš život. Tokom vikend ritrita Katja će pripremati zdrava i ukusna jela od povrća koja su u skladu sa principima detoks ishrane po sistemu nutricioniste i detoks stručnjaka Natalije Rouz (The Detox World).

 

Katarina Jurašin. Licencirani hatha i prenatal yoga instruktor. Prvi put se susreće sa jogom 2000. godine kod Jasmine Puljo i kasnije njene ucenice Mirjane Živković. Zvanje sertifikovanog joga instruktora dobija u Vidya joga skoli Dragana Lončara. Takođe je završila kurs prenatal joge kod Divne Miljković. Konstantno radi na usavršavanju kroz seminare i radionice meditacije, asana i joga filozofije. Radi kao asistent u Vidya joga školi. Drži grupne i individualne joga časove na srpskom, ruskom i engleskom jeziku.

 

Pridružite nam se!

Datum održavanja:  8-9. April 2017.

Cena: 90-100 evra (u zavisnosti od smeštaja)

U cenu je uračunato:

  • 1 noćenje u ekskluzivnom imanju Jandala,
  • Ručak, lunch paket i večera prvog dana,
  • doručak i ručak drugog dana,
  • 3 časa joge,
  • 5 sati relax trekinga,
  • korišćenje saune i drvenog đakuzija (hot tub),
  • Video i slajd projekcija sa Himalajskih ekspedicija (Dragana Rajblović).

Prevoz je u sopstvenoj organizaciji ili po dogovoru sa organizatorima.

Prjave i informacije putem mejla: detoksvikend@gmail.com

i telefona: 0638944904 (Katarina) , 0641600522 (Dragana)

Ritrit je namenjen manjoj grupi ljudi (do 16 ljudi) i zato požurite sa prijavama!

Prilikom prijave uplaćuje se akontacija u iznosu od 40 e i taj deo je nepovratan.

Čekamo vas!

Share

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + three =